Paardencoaching voor volwassenen

Functioneer je prima, en heb je toch het gevoel dat je vastzit? In moeten in plaats van willen, in het anderen naar de zin maken, in opgeslokt worden door de druk van je omgeving? Coaching met paarden helpt je om snel duidelijk te krijgen waar het wringt.
Paarden reageren instinctief op wat mensen denken, voelen en doen. In de samenwerking met het paard merk je direct wat het effect is van jouw gedrag. Het paard heeft geen verborgen agenda, maar is puur, onbevooroordeeld en eerlijk. Tijdens een coachsessie staat het paard als spiegel centraal en word de link gelegd met jouw dagelijkse praktijk.
Voorbeeldvragen waarbij paardencoaching je kan helpen:
• Ik laat me snel voor iemands karretje spannen. Mijn omgeving neemt een loopje met me. Hoe kom ik voor mezelf op?
• Ik heb het niet naar mijn zin op het werk. Hoe komt dit? Tijd voor een andere baan, of is er iets anders aan de hand?
• Ik vind het moeilijk knopen door te hakken. Hoe word ik zeker van mijn zaak?
• Ik ben altijd bezig met wat anderen van me vinden. Ik wil leren mijn eigen lijn te volgen.
• Ik zit niet lekker in mijn vel. Wat kan ik doen om me beter te voelen?
• Ik laat me snel overdonderen door dominante mensen. Hoe neem ik zelf de leiding in werk en leven?
• Ik krijg anderen zelden mee in wat ik wil. Hoe verander ik dit?
De effecten van Simone’s paardencoaching zijn: meer energie, meer geluk, meer doen wat je wil doen, meer laten wat je wil laten, meer in contact met je gevoel, meer in contact met wat je nodig hebt, meer ruimte voor jezelf, meer vertrouwen in eigen kunnen en meer vrijheid (bijvoorbeeld in keuzes die je maakt).
Alle oefeningen zijn naast het paard. Ervaring met paarden is niet nodig. De hoeveelheid en duur van de sessies zijn afhankelijk van de vraag.
Meer weten over paardencoaching voor volwassenen? Neem contact op via de Prinses Maxima Manege of via de website van Simone.
Link naar de website Stap voorwaarts

Paardencoaching voor kinderen en gezinnen: spelenderwijs leren

Paarden hebben op veel kinderen een grote aantrekkingskracht. Het kunnen zijn met een paard doet al veel. Coaching met paarden is spelenderwijs leren. Door oefeningen te doen met paarden kunnen kinderen zichzelf bijvoorbeeld ontwikkelen in: • Omgaan met andere kinderen en volwassenen (waaronder grenzen aangeven, contact maken, sociale vaardigheden en weerbaarheid)
• Krijgen van meer zelfvertrouwen
• Uiten en begrijpen van emoties
• Rouwverwerking
Ook het gezin/ de ouders zijn van harte welkom. Zoveel als mogelijk en wenselijk is betrekt de coach de ouders in de coaching. Wij bespreken van te voren jullie wensen.
Voor de financiering zijn er diverse mogelijkheden vanuit de wettelijke regelingen.

Paardencoaching voor teams en organisaties
Wil je binnen jouw organisatie op een originele en effectieve manier kijken naar hoe jullie met elkaar werken? Wil je als team je graag ontwikkelen op het gebied van samenwerking, verbinding, communicatie? Wil je inzicht krijgen in elkaars talenten? Dan is paardencoaching wel wat voor jullie!
De kracht van paardencoaching is ervaren. De mate waarin een paard de samenwerking aangaat met jouw team geeft veel informatie: ze geven met hun gedrag meteen feedback. Bijvoorbeeld over leiderschap, congruentie, duidelijkheid, (non-verbale) communicatie en verbinding. Wat er in de paardenbak gebeurt koppelt de coach aan de praktijk op de werkvloer. Dit geeft veel inzicht. Met dit inzicht kunnen jullie meteen aan de slag, door te experimenteren met ander of nieuw gedrag.
Het is mogelijk om een team coaching te combineren met een maatschappelijke activiteit op de manege. Op die manier investeer je zowel in de eigen organisatie, als in maatschappelijke betrokkenheid.
Meer weten over paardencoaching voor kinderen, gezinnen of teams? neem dan contact op via de Prinses Maxima Manege.