Logopedie en Oefentherapie te paard

Logopedische hippotherapie

Logopedische hippotherapie bevordert op interactieve, speelse wijze contact en communicatie. Het paard als spiegel is erg nuttig bij tal van logopedische problemen, zoals taal-, spraak- of ademhalingsstoornissen.

Logopedie met hulp van paarden is een bijzonder alternatief voor reguliere logopedie. Bij logopedie te paard, is de beleving van de therapie namelijk heel anders. De paarden zorgen voor een zachte en veilige omgeving. Twee voorwaarden die heel belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van een kind. Bovendien worden meerdere zintuigen aangesproken en wordt gewerkt in de natuur. Het bevordert op interactieve, speelse wijze contact en communicatie.

Logopedische hippotherapie geeft een impuls aan de lichamelijke en sociale ontwikkeling. Bovendien biedt deze bijzondere aanpak kinderen, ouders en begeleiders veel plezier! Voor meer informatie kijk op www.logopedie-theewis.nl

Oefentherapie te paard

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat paardrijden goed is bij spierspanningsproblemen (bijvoorbeeld cerebrale parese, hypermobiliteit, hypotonie). Ook de houding en de motoriek kan je trainen door oefeningen op een paard te doen. Door de buitenlucht en het werken met het paard is therapie iets om naar uit te kijken. Hoe leuk is dat!

Denk daarbij aan:

  • Mensen (alle leeftijden) met een te hoge of een te lage spierspanning en/of spieraandoening
  • Houdingsproblemen zoals scoliose of kyfose
  • Kinderen met een ontwikkelingsachterstand of motorische belemmeringen
  • Kinderen die elders fysio- of oefentherapie hebben (gehad) maar niet meer gemotiveerd zijn
  • Ruiters (bijvoorbeeld zonder eigen paard) die houding en zitles willen volgen
  • Centered riding® les voor jongeren en volwassenen

Op de manege staan paarden die gewend zijn aan de therapie. Hierdoor kan je veilig op de rug van het paard je oefeningen doen. Wij hebben speciale zadels en aanpassingen waardoor ook minder stabiele ruiters kunnen rijden.

Behandelingen worden conform de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar vergoed.

Wil je meer weten mail ons via info@prinsesmaximamanege.nl of neem contact op met Kim Westen via k.westen@hotmail.com

 

Meer weten? Mail ons