Huifbedrijden

Voor wie het rijden op een paard of pony niet geschikt is, bestaat de mogelijkheid van huifbedrijden op een buitenterrein. Een uitkomst voor mensen die aan bed/rolstoel zijn gebonden, zoals meervoudig complex gehandicapten. Zij komen – via een tillift – op een doek te liggen, dat op de ruggen van twee even grote paarden rust. De deinende beweging en de warmte van de paarden zorgen voor meer doorbloeding en stimulering van de organen. Het resultaat van deze weldadige paardenmassage is totale ontspanning. Cliënten kunnen na een rit in het huifbed beter ademen en slapen, hebben meer kleur in het gezicht, zijn zichtbaar meer ontspannen en hebben een beter werkende spijsvertering.

Effecten

Huifbedrijden helpt bij klachten als gevolg van immobilteit, zoals huidproblemen, oedeem (vochtophoping), long- en hartkwalen, obstipatie en infecties aan urinewegen. De warmte en stimulerende bewegingen van de paarden hebben een uitermate gunstig effect op alle lichaamsprocessen. Zoals meer doorbloeding van organen en betere darmfunctie. Spasmes verdwijnen en de longen reinigen zich. De meeste cliënten genieten van de geur van de paarden en het geklikklak van de hoeven als achtergrondmuziek. Een rit op het huifbed is vaak het enige (sport)uitje waar zij plezier aan beleven!

Wat is er voor nodig?

Nodig zijn een huifbedconstructie, twee speciaal onder het huifbed getrainde paarden van gelijke hoogte en met dezelfde gangen, een vlakke bodem, een liftinstallatie (Arjo clicksysteem) en bemanning. Dit is een vrijwillig team van drie personen, waarvan minimaal één persoon een koetsiersbewijs heeft. Het huifbed biedt bescherming tegen regen en wind zodat er buiten gereden kan worden onder (bijna) alle weersomstandigheden.

Proefrit maken? Link naar Aanmeldingsformulieren

close